Toimintatapamme

Satumetsä on aloittanut toimintansa vuonna 2019 jolloin omalle tontille rakennutimme uuden talon ryhmäperhepäiväkotia varten.

Ryhmän lapset ovat 1–5 vuotiaita ja varhaiskasvatus on joko kokopäiväistä tai osa-aikaista ma-pe klo 7.30–16.30 välisellä ajalla. Tarvittaessa hoitoajoista voidaan joustaa. Satumetsä on suljettu kesällä viikot 27–31 ja myös aina joulun välipäivät (23.12.–06.01.), jolloin vietämme aikaa omien perheidemme kanssa. Satumetsässä on käytössä palveluseteli sekä vaihtoehtoisesti yksityisen hoidon tuki.

Yksityinen varhaiskasvatus on Turun kaupungin valvomaa ja sitä koskee samat turvallisuus-, hygienia- ja tilasäädökset, kuin kunnallistakin varhaiskasvatusta. Varhaiskasvatuksemme tavoite on iloinen ja touhukas lapsi, itseään ja muita kunnioittava ryhmän jäsen. Toiminnassa huomioimme lasten toiveet ja kannustamme luovuuteen.


Kodinomainen leikkiympäristö ja ammattitaitoinen henkilökunta muodostavat lapselle turvallisen hoitopäivän. Yhteistyö vanhempien kanssa on myös tärkeä osa lapsen varhaiskasvatusta.

Meillä lapset saavat olla lapsia, leikkiä ja elää satujen maailmassa, jossa huokuu turvallinen ja kunnioitettava tunnelma. Opimme uutta tutkien, leikkien, liikunnan, taiteen ja musiikin kautta.

Kodikkaassa ympäristössä lapset huomioidaan yksilöinä kannustaen häntä kokeilemaan ja tutustumaan uusiin asioihin. Lapsi tarvitsee myös paljon huomiota ja syliä, Satumetsässä syliin pääsee aina, jos lapsi sitä haluaa ja tarvitsee.

Satumetsän lähiympäristössä on paljon metsiä ja ihania luontopolkuja. Puistoissa käymme paljon ja kävelyetäisyydellä löytyy useita leikkipuistoja. Kirjasto on myös kävelymatkan päässä. Teemme retkiä mm. Seikkailupuistoon ja Kuralan Kylämäkeen.

Kielellistä kehitystä tuemme lukemalla paljon satuja sekä loruja. Liikkumisessa painotamme ulkoilua, metsäretkiä, ohjattua toiminta- ja jumppatuokioita. Opettelemme lähiympäristössä liikkumista ja liikennemerkkejä. Viikoittaiseen suunnitelmaan kuuluvat lisäksi musiikki ja kädentaidot, yhdessä leikkimistä ja pelailemista unohtamatta. Satumetsän päivittäisessä toiminnassa korostuvat leikin riemu, ystävyyssuhteet, kiireettömyys sekä turvallinen ympäristö.

Yksityinen ryhmäperhepäiväkoti Satumetsä toteuttaa varhaiskasvatuksessa Turun varhaiskasvatussuunnitelmaa ja niiden tavoitteita.


Ryhmäperhepäiväkoti Satumetsän omavalvontasuunitelma. Suunnitelma on esillä julkisesti ja lastenhoitajat seuraavat sen toteutumista. Omavalvontasuunnitelma toimii informaationa asiakkaille palvelun sisällöstä ja laadusta. Omavalvontasuunnitelma on aina nähtävillä Satumetsän eteisessä olevassa kansiossa.